Tips om hur du kommer bort från ätstörningen

2010-11-11 13:33 #0 av: SaaraE

  • Äta regelbundet, är du anorektiker behöver du det för att gå upp i vikt till ett BMI där det är sunt och kroppen vill vara på. Har du problem med hetsätningar och överätningar behöver kroppen regelbunden näring för att inte suget ska slå in extra mycket.
  • Vänd inte på dygnet, trots dålig sömn, som så många med ätstörningar har, försök att gå och lägg dig och låt kroppen vila. Gå upp på morgonen för att hinna med samtliga mål under dagen.
  • Tänk på dig själv. Det spelar ingen roll om någon är mindre än du. Kroppsuppfattningen är som regel dålig vid ätstörningar. Du vet inte ifall de som du sitter och beundrar och vill se ut som är sjuka, de kan leva i samma helvete som du själv.
  • Släng vågen. Du behöver inte under några omständigheter en våg hemma om du har problem med maten. Är det ångestfyllt att väga sig, blir en tvångshandling eller bara en jobbig känsla tycker jag att du ska hoppa över det helt. En frisk människa väger sig inte speciellt ofta.

Det var en del snabba tips. Fyll på med dina egna här nedanGlad

 

Anmäl
2010-11-11 14:19 #1 av: HannaM

Ta hjälp är väl ett bra tips. Och utnyttja det stöd du blir erbjuden. Att göra det helt själv är galet tufft.

Acceptera att det är ett helvete och att alla dagar inte kommer kännas bra utan att vissa kommer vara under isen.

Kom ihåg att det stora inte är att lyckas varje gång med allt man försöker utan att resa sig upp och prova igen när man man fallit.

http://hannasskafferi.blogaholic.se/ http://www.classicferret.se
Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.