vet inte hur jag skall göra?

2010-04-22 17:43 #0 av: NaimaG

Ett par månader sedan förlorade jag min bästa vän i anorexia. Han gick bort på sjukhuset med en kroppsvikt på 35kg. Problemet är att hans bortgång har tagit mig så hårt att mina symptom för just anorexia blir värre.

När han levde fanns det bara små tendenser till anorexi men efter hans bortgång har depressionen tagit mig och mina sk "tvångsbeteenden" och kontrollerade kosten har blivit rejäl.

Jag har alltid haft symptomen och har haft det sedan jag gick ner i vikt för att bli smalare, det var där allt tog vid men min väns bortgång ökade bara allt.

Jag ligger inte på tipvikten och har långt kvar tills dess men jag vet inte hur jag skall förhindra att jag överhuvudtaget hamnar där?

Anmäl
2010-04-22 20:42 #1 av: [Tassy]

Det viktigaste har du redan gjort i och med att du uppmärksammat att du faktiskt har problem med maten. Förnekelse är förädiskt.

För min del var det viktigt att prata och åter prata med de jag litade på. Jag vet inte riktigt hur det fungerar att söka "proffs"hjälp, då jag har skippat den biten själv. Jag är rädd att det mer stjälper än hjälper mig.

Om du känner att du orkar/kan/vill så prov att prata med din man om han inte redan vet. Eller någon annan i verkliga livet som känner dig personligen och kan stötta dig. Jag förstår att det blir skitsvårt för dig, är ju själv (förmodad)aspergare och förmodligen ligger det mycket till grund till varför jag inte söker hjälp hos specialist. Jag fixar det helt enkelt inte, så jag letar vägar runt för att hålla mig på rätt köl.

Har även använt internet en hel del till att prata med e som står mig nära, då jag inte fixar att prata ansikte mot ansikte om en såpass tung grej. Sen får andra tycka vad dom vill om att jag gör så, det fungerar för mig.


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.