Behandling

Olika behandlingssätt?

2010-03-11 22:23 #0 av: Jojaton

Jag ska hålla ett föredrag i skolan om ätstörningar, och försöker hitta lite information om olika behandlingssätt.

Så jag tänkte fråga er, vilka olika behandlingssätt finns det för att bli fri från ätstörningar, hur funkar de (alltså om de funkar bra eller inte, det är väl antagligen ganska personligt, utan hur man går tillväga ungefär) och är det olika behandlingssätt för olika diagnoser?

Tack på förhand, Johanna

 Johanna - @mysheltiesam

Anmäl
2010-03-11 22:29 #1 av: SaaraE

Det finns ju en mängd olika behandlingssätt. Till en början har vi ju slutenvård, innebär att man är inlagd på ett sjukhus eller ett behandlingshem och behandlas dygent runt. Öppenvård är motsatsen där du behandlas med exempelvis möten, samtal eller i grupp, detta kan även kallas för dagvård, ett ställe där du får behandling på dagen.

När det handlar om hur man behandlar dom är det väldigt olika. Varje behandlingshem eller behandlingsställe har ju sina egna knep, ibland ska maten vägas och mätas upp exakt, ibland inte, vissa äter med hjälp av datorer som mäter maten, andra i grupp och andra ensamma. Väldigt olika alltså,

Anorexi handlar ju från början med att bryta svälten medan ex bulimi och överätning främst riktitar sig emot att få in nya rutiner. Det här är ju vädligt individuellt.

Svårt att svara p din fråga men hoppas du fick LITE klargjort.

Anmäl
2010-03-12 13:51 #2 av: Jojaton

#1 Förstår att det är väldigt olika, både mellan diagnoserna och individuellt, men tack ändå - hjälpte en del i alla fall! :D

 Johanna - @mysheltiesam

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.