Behandling

Ätstörningsvården i Sverige

2010-02-07 13:46 #0 av: SaaraE

Jag är väldigt upprörd för en sak som min vän berättade för mig igår. Hon är själv väldigt sjuk i sin anorexi. Har gått en mängd olika behandlingar och även spenderat en del tid på behandlingshem och sjukhus. Nu nekar norrköpings kommun (där vi bor) henne en plats på ett behandlingshem med motiveringen

"Östergötland har inte någon ätstörningsvård som sker på behandlingshem i sin hemort eftersom att Videgården las ned (ett behandlingshem som funnits för ätstörningar) Därför är procent antalet för iväg skickade personer med ätstörningar till andra kommuner för högt från östergötlands kommun."

Det gör att inte kommunen får skicka lika många personer till behandlingshem längre eftersom att vi har brist på det här. Jag vet inte hur ni reagerar men jag tycker att det är skrämmande att man kan neka vård till en tjej som håller på att gå under på grund av sin ätstörning. Blir både ledsen och förbannad när sådant sker. En pengafråga, men ska det få ske trots att många riskerar att mista livet under tiden vår ätstörningsvård byggs upp?  

Anmäl
2010-02-18 16:33 #1 av: [Tassy]

Ush! Det är ju rent ut sagt fruktansvärt, så får det inte gå till! Din vvän har självklart rätt till vård.


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.