Vad hamnar jag under?

2011-07-29 00:07 #0 av: Shasti

Jag har haft anorexi som tonåring men är fri från den idag. Det som nu istället jäklas är att jag hetsäter. Riktigt vräker i mig allt jag kan få tag i. MEN jag kräks inte.

Finns de nån benämning för det? Har nån gång hört "falsk bulemi" men vet inte om det finns nåt sånt...

 

 

Anmäl
2011-07-30 12:02 #1 av: HannaM

Ätstörning UNS dvs utan närmare specifikation, där hamnar typ allt som inte är anorexi och bullimi men det finns lite undergrupper där som inte är officiella eller hur man ska säga bland annat hetsätningsstörning som låter som ditt problem.

http://hannasskafferi.blogaholic.se/ http://www.classicferret.se
Anmäl
2011-07-31 00:21 #2 av: [becczi]

Åh, jag känner igen det där :/ har bestämt mig att försöka ta tag i det genom att börja träna regelbundet, då jag märkt att det har en positiv effekt på både vad jag stoppar i mig och hur mycket jag stoppar i mig.

Sen kan ju iofs detta kanske innebära andra problem. (Läs prestationsångest osv. osv.)

Jag tror som HannaM, UNS, det är svårt att vara mer specifik då vi alla är olika. Stör det dig i vardagen, blir du fixerad och ångestfylld över tanken så är det ganska garanterat någon form av störning. Det är iaf min uppfattning :)

 

Själv kan jag inte kräkas, hur gärna jag än villså funkar det liksom inte. Och tur är väl det då jag vet vilka risker det innebär.

Jag tror också på distraktion. Även dagboken kan vara en räddning i nöden. Skriva av sig, läsa igenom, hitta det komiska i situationen och försöka göra morgondagen till något bättre.

Anmäl
2011-08-08 10:22 #3 av: vinteralvan

Det hetet BED (binge eating disorder). Hetsätning som inte kompenseras av kräkning eller laxermedel.

Anmäl
2011-08-08 13:14 #4 av: Shasti

Ja det låter ju onekligen som jag. Äta men inte spy.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.