Anhörig frågar

Bästa vän har fallit tillbaks

2011-08-22 09:57 #0 av: donkan

Hej, detta är mitt första inlägg på detta forum. Anledningen till att jag skriver detta inlägg är för att min bästa vän och före detta flickvän har fått ett återfall i sin Ätstörning. För ca 5 månader sedan tog mitt förhållande slut med min flickvän, vi hade världens underbaraste förhållande tills i början av våren. För att få lite mer klarhet i hur vår situation såg ut tänkte skriva ner lite kort om vår bakgrund. För ca 2.5 år sedan gjorde jag en stor operation vilket ledde till att jag gick upp mycket i vikt. detta var väldigt stor omställning för mig och hade svårt att acceptera att läget såg ut som det gjorde. Jag hade världens bästa stöd från min flickvän men hade svårt att se det då! Mina tankar gjorde mig totalt blind och obrydd av vad min flickvän sa till mig. Det enda jag kämpa för var att gå ner i vikt, och snabbt skulle det gå. Jag tolererade inte att se mig själv, från att varit vältränad till att ha en övervikt på ca 25 kg. Jag förstår idag att min livsstil påverkade vårt förhållande negativt och speciellt min flickvän som mer eller mindre haft ätstörningar hela sin ungdom. I början av vårt förhållande gick på kontunerliga stödsamtal till en psykolog specialiserad på ätstörningar. Under den här perioden började allting bli bra med henne och vår kärlek till varandra var väldigt stark. I denna period accepterade jag att jag såg ut som jag gjorde, men tiden gick och jag hade fortfarande inte gått ner de där kg jag hade gått upp efter operationen. Jag fick sämre och sämre självkänsla och inbillade mig att min flickvän var tillsammans med mig bara för att vara snäll! Varför skulle hon som var så vacker vilka vara tillsammans med en tjockis som mig? det var såna tankar som snurrade i mitt huvud varje gång jag såg mig själv i spegeln. Detta påverkade självklart vårt förhållande. Tiden gick och vi båda började må sämre, detta ledde till att min flickvän trilla tillbaks till sin ätstörning. Tillslut orkade inte någon av oss längre och det fanns ingen annan utväg en att göra slut, vi tog ut de sämsta sidorna från varandra. Efter att vi gjorde slut har vi inte setts eller pratat tills för några dagar sedan. Vi hade en underbar helg med mycket skratt och prat, men det gör ont i kroppen av att se att hon hamnat i den onda cirkeln, hon har blivit ännu tunnare sen vi gjorde slut och jag ser att hon innerst inne inte mår bra. Jag vill verkligen hjälpa henne tills att komma tillbaks till den tjejen hon var när hon var frisk. Men hur ska jag hjälpa henne? hon har gjort allt för mig och jag känner att jag verkligen vill hjälpa henne, men hur?

Anmäl
2011-08-24 22:10 #1 av: HannaM

Prata med henne.. se om hon också vet och ser och kan erkänna att det är ett problem. Fråga vad du kan göra för henne. Om du kan vara ett stöd på något vis (och känn efter så det inte drar ner dig), hjälpa henne med kontakt med vård eller liknande.

http://hannasskafferi.blogaholic.se/ http://www.classicferret.se
Anmäl
2011-08-29 15:31 #2 av: donkan

Hej, tack för ditt svar !

Hon är en väldigt klok tjej, hon har förstått att allt inte står rätt till, men på något sätt verkar hon inte våga ta steget och ta tag i problemet.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.