Tröstätande mot ångest

2013-06-17 10:18 #0 av: Azeman86

Nu vet jag inte alls vart detta inlägg passar in, så jag chansar med att lägga upp den lite här och där.

Mitt liv har varit en hel del kämpande. Mycket ångest och destruktiva beteende så som att skära mig, överdosera osv. Men det beteendet har försvunnit allt mer, som jag har kämpat allt mer för att det ska försvinna (utan medicin och allt sånt). Senast gjorde jag i höstas, sen ett år innan det tror jag (var förr varje dag). Men, jag har nu mera bytt ut det till något annat, och det är ätande! Visst, jag tröst åt en del sen innan med och var är lite utav sockerberoende kanske, men nu är det verkligen illa. Jag äter varje dag nästan så att jag spyr, och jag fortsätter att trycka in trotts att jag mår dåligt. Gärna sötsaker! Det har varit ett stressigt i vår och vinter, med mycket som har hänt och det är fortfarande kämpigt då en del saker har hänt. Så för att dämpa ångest & ledsamhet osv och för att inte skada mig mera på annat vis så har jag nu börjat äta! Visst, ätande gör så att jag mår bra för stunden. Men sen så kommer även ångesten över det efter, och för att trösta mig ännu mer så äter jag ännu mer. Mår dåligt efter jag ätit när jag ser hur mycket i vikt jag ökar (är redan ordentlig överviktig), och jag vet hur trött och seg sötsaker gör mig. Den senaste tiden har jag ökat kraftigt mycket i vikt och jag känner mig allt mera tyngre. Jag behöver komma ut på promenader och röra på mig, men jag gör inte det. Är jämt trött och seg. 

Vad ska man göra? Jag har ingen pli alls på mig just nu och känner att jag har tappat kontrollen. Om jag inte får i mig sötsaker får jag nån slags abstinens eller nåt? Blir extremt irriterad och grinig och lite små skakis, och det enda jag tänker på är sötsaker.
Jag känner också, så fort allt kanske lättar upp i livet och med flytten i augusti så ska jag ändra på mig och mitt liv, men jag vet att det är bara en ursäkt för att få fortsätta för stunden med. Och jag vet att det inte är så lätt att förändra kanske. Men just nu känner jag att jag blir bara tyngre och tyngre med.  Men jag känner också, bättre att äta än att skära mig, överdosera eller förstöra mig på något annat vis. Men detta är en så ond cirkel. :/  

Jag känner mig så ork lös mot allt just nu. 

Ska träffa sköterska imorgon och prata, men vill även få höra kanske andras förslag. Eller om någon annan har varit i samma sits? 

Anmäl
2013-06-17 10:45 #1 av: Kaiia

Jag svarade på beroende.ifokus :)

Sajtvärd på Lajv och medarbetare på Ätstörningar :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.