Annons:
Etikettmat-och-recept
Läst 1075 ggr
SaaraE
2013-10-16 00:26

Grovt fruktbröd

Här följer ett av mina godaste bröd jag brukar baka hemma. Det här kan även ses som en utmaning. Att äta bröd är för många skamfyllt, att brödet är gjort på nötter och vitt mjöl kan också vara ett hinder. Varför inte utmana sig och våga prova?! Det är gott!

Ingredienser

5 dl vetemjöl

1 ½ dl havrekli

2 dl grovt rågmjöl

2 ½ dl hackad, torkad frukt + nötter

(förslag: russin, solrosfrön, torkade aprikoser, jordgubbar och valnötter)

1 tsk salt

1 tsk bikarbonat

4 dl naturell yoghurt

1 dl rårörda lingonen eller blåbär

Utförande

Blanda först de torra ingredienserna, tillsätt yoghurten och lingonen/blåbären, grädda i en smord och mjölad form i ca 50 – 60 minuter på 200 grader

Sara - Sajtvärd för Ätstörningar ifokus

 

Annons:
devour
2013-10-17 17:59
#1

Filmjölksbröd. Det är hemskt gott. Med lite mörk sirap i också :-)
/bagarn

Upp till toppen
Annons: