Övrigt

är jag överviktig?

2013-12-04 21:25 #0 av: luckydragonriderkin

hej! jag är en tjej på 14 år, jag känner mig så grymt onöjd med min vikt!!! jag försöker att typ äta mindre men mat är ju så gott :T

jag är ca 160-170 cm och väger typ 60 kg... är det övervikt? bör jag gå ner i vikt?

och hur går man ner i vikt snabbt?

jag försöker typ svälta mig själv, jag vet det är inte bra men jag känner mig nyttig då... jag har absolut inte anorexia, jag är INTE underviktig.
men efter jag har ätit en måltid eller kanske tagit en bulle eller något så får jag dåligt samvete och liksom varför åt jag den här? det var onödigt!

och jag tänker IMORGON ska jag börja äta mindre, men det slutar alltid med att jag äter typ bullar iaf.

jag har börjat med att dricka mycket vatten och mycket sallad för att fylla magen och sen bara lite mat... är det bra...??

snälla hjälp!!!
ps: jag går inte på någon sport.

Anmäl
2013-12-04 21:42 #1 av: [Kattunge]

Hej!

Att man har anorexi betyder inte nödvändigtvis att man är underviktig.

Undvik att utsätta dig för litteratur eller webbsidor som uppmuntrar en anorektisk livsstil. Många webbsidor som uppmuntrar denna viktnedgång kan trigga dig och påverka dig negativt. Kom ihåg att det är livshotande och kan leda till många allvarliga hälsoproblem.Anmäl
2013-12-05 08:44 #2 av: sammiiii

Jag tycker verkligen inte att det låter som om du är överviktig! Om du vill gå ner i vikt så ska du inte svälta dig själv ändå. Det som ger bäst resultat är att äta nyttigt och träna lagom. Typ promenera mycket. Att svälta sig leder inte till något bra över huvud taget! Då kommer man i längden att hoppa mycket i vikt!

Dessutom är du relativt ung. Jag tror att du kommer växa ur mycket av det du tycker putar ut. Det gjorde jag, med ålder.. inte genom att svälta mig!

Anmäl
2013-12-05 14:34 #3 av: luckydragonriderkin

tack 1# 2# ....

:') jag ska försöka röra mig mer...

Anmäl
2013-12-06 18:51 #4 av: devour

Det känns inte okej att be om tips på sätt att gå ner i vikt på ett sånt här forum. Och jag skiter blanka f-n i att su är ung för du kan fortfarqde tänka innan. Och det är än mindre ok attge tips på hur man går ner i vikt.

Skärp till er!!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.