2014-01-27 15:29 #0 av: SaaraE

När kosthållningen är dålig på grund av en ätstörning, är det även många som dricker väldigt lite. Kanske är du rädd för att gå upp i vikt av vätskan? Du kanske mår illa av att dricka vatten på tom mage eller helt enkelt inte tycker att det är gott.

Kroppen behöver vätska och det kan bli livsfarligt att undvika det. Du får snabbt symtom och en del av dem är så osammanhängande att det är svårt att förstå att det är på grund av vätskebrist i kroppen. En bekant till mig fick läggas in akut på sjukhus utomlands med kramper och ett förlamat ben på grund av vätskebrist.

Att vätska upp sig innan en invägning kan bli farligt om du i vanliga fall dricker dåligt. Kroppen är inte van och reagerar på all den plötsliga vätskan som intas. Här passar det bra att skriva att det inte heller fungerar att vätska upp sig till vägningar i längden. Snart kommer du till en punkt där du kanske blir inlagd och blir stoppat till detta beteende. Då visar siffrorna på vågen ännu lägre och du blir kvar längre. Att dricka normalt, varje dag är istället en bra grund till att kroppen kan repa sig från den dåliga kosthållningen.

Även prover påverkas av vätskan i kroppen. Genom att dricka för mycket vätskar du ut värdena i kroppen som kan bli felaktiga. Tvärt om kan också ske och du får så kallade intorkningsvärden. Det finns självklart prover som du ska fasta inför.

Men annars mår du bäst av att regelbundet under dagen dricka mindre mängder som får kroppen att må bra.