2014-12-04 00:32 #0 av: Coping_fotobok

Söker personer som är villiga att ta del i mitt fotoprojekt "Coping".

Den psykiska ohälsan växer i världen, och institutioner och avdelningar är fulla.
Det här projektet handlar om de människor som har spenderat en längre tid bakom låsta dörrar på psyket, eller inom rättspsyk, och nu finner sig ute i samhället igen. Det handlar om kampen att återanpassa sig, vilja och svårigheter.
Vad är kämpigt?
Vad fungerar bra?
Känner du dig ensam, eller finns människor där för dig?
Vill du lyfta medvetenheten om psykisk ohälsa, eller vill du att folk bara ska glömma vad som varit?

Känner du att det här är något som du skulle vilja ta del i, eller kanske känner du någon annan som skulle vilja, så skicka gärna ett meddelande till mig så kan vi diskutera vidare.  Självklart är ni som deltagare alltid anonyma, om ni inte vill ha erat ansikte med i bild.

I skrivande stund har jag deltagare med vitt spridda diagnoser, från anorexi till schizofreni och psykoser, depression och ångest till personlighetsstörningar. Oavsett vad som var orsaken till en längre tids sluten vård, så är det erat liv på "utsidan" som jag är intresserad av.

Jag kan också berätta att anledningen till att jag började med det här projektet var för att jag arbetade med flertalet människor som spenderat flera år på psyket eller rättspsyk, och jag fick veta att de ofta kände sig vilsna och bortglömda av "systemet" efter att de kommit ut. Så föddes projektet "Coping" i samarbete med dem.

Mvh Amanda