Kroppens signaler

När slutar man känna hunger?

2015-11-14 18:49 #0 av: Intefulltnormal

Hej, ni som har eller fortfarande svälter er själva, efter hur lång tid brukar man sluta få hunger känslor?

Anmäl
2015-11-14 18:54 #1 av: [rutt]

Varför undrar du det?

Anmäl
2015-11-14 19:01 #2 av: Vanja

De försvinner aldrig! Lika bra att äta. :) 

/ Vanja 
Sajtvärd på Politik I Fokus. 

Anmäl
2015-11-14 19:20 #3 av: [rutt]

Jag säger som Vanja; dom försvinner aldrig, eftersom dom är livsnödändiga. Med på tok för lite mat under mycket lång tid så kan du få olika sjukdomar som verkligen inte är roliga.

Anmäl
2015-11-14 19:54 #4 av: Lia

För mig försvinner de ibland, men för det mesta resulterar svälten främst och oftast bara i magknip och svaghet och en himla massa problem jag önskar att jag inte orsakade mig själv. Bättre att verkligen försöka äta, även om det är svårt!

Söker du vänner? Klicka här!

Borderline & Depression & Goth & IBS & Social ångest & Vänskap Gapskrattar

Anmäl
2015-12-22 08:25 #5 av: punkmusic

Fel fråga på detta forum, svält är något som ska undvikas då det inte för med sig något bra. Endast trötthet, smärta osv som ovanstående också nämnt!

Anmäl
2015-12-30 01:35 #6 av: Zabbio

Har ingen direkt ätstörning (tja.. om inte oregelbundet födointag är en ätstörning), men hungern försvinner ibland av sig självt på mig och jag kan helt enkelt glömma bort att äta. Oftast när jag har tankar på något annat.

Brukar komma på det när jag varit grinig och känt mig eländig ett tag - ''visst tusan,  har ju inte ätit sen igår morse..'' Det händer att jag struntar i att äta vid enstaka tillfällen för att jag inte orkar fixa med mat (är trött, har ont, känner mig missmodig i största allmänhet) utan hellre går och lägger mig. Ibland stänger hungern av på det och glömmer liksom komma tillbaka och påminna mig. Fast bara tills jag äter nåt, vid första tuggan är den tillbaka med full kraft och sen släpper den inte oavsett hur mycket jag äter.  Glöm idén att svälta ett par dar och börja så smått med en sallad eller nåt.. Dessutom gör det oftast ont när magen plötsligt får jobba.

Det är inte nyttigt och inte har det hjälpt mig gå ner i vikt heller. Det resulterar bara i att jag blir ledsen, lättirriterad och grinig, och att kroppen bråkar och värker ännu mer än vanligt. Dessutom går jag ner i lågvarv om jag inte ätit, får mindre gjort och bränner därmed färre kalorier, har svårare att fokusera och tänka (det är väl därför det ibland tar rätt lång tid innan jag kommer på varför jag känner mig trött). Hade jag inte ätit varierat mellan varven hade nog kroppen tagit ännu mer stryk. Och magen är redan rätt kass med intoleranser och annat.

Jag vet inte om det bara är jag som funkar så. Jag har kanske nåt fel på signalsystemet.  Men som sagt så blir jag varken smalare eller piggare av det, tvärtom. Ser ingen fördel alls på något sätt. Mår bäst och går ner i vikt när jag klarar av att hålla lite rutin på maten och äter varierat och hälsosamt med både lagom mängd fett och icke-raffinerade kolhydrater i vettiga portioner.

Anmäl
2016-03-10 17:10 #7 av: iWontBite

Aldrig är såklart ett bra svar men... Efter ett par tre-fyra dagar så utbytts hungern mot någon typ av apatisk reaktion mot mat?  Jag ser maten men har ingen lust att äta den. Och sedan kommer alla smärtor, magknip och illamående, man är helt skakig och svimfärdig när man rör sig.
Och även om man inte känner så mycket av hungern så är man fortfarande helt besatt av mat i tankarna, det finns där hela tiden och man kan få vansinniga sug mitt i natten.
Aldrig aldrig värt det ok?

Anmäl
2016-03-10 18:33 #8 av: punkmusic

Jag kan tillägga att jag friskförklarade mig själv från anorexia i ca 1 år, men nu nyligen har varningstecken börjat komma tillbaka och som #7 nämner tyder även det på att det ALDRIG är värt det. 

VARFÖR? För att allt började med att jag svälte mig själv.

Anmäl
2016-03-14 00:22 #9 av: kae

Att hungerkänslor försvinner är absolut ingenting du bör eftersträva. Jag menar det verkligen. Efter att jag har haft ätstörningar (skulle säga att jag är 95% frisk nu, 100% kroppsligt) har mina hungerskänslor blivit totalt rubbade. Jag kan inte bli hungrig och jag har väldigt svårt att bli mätt. Detta gör att jag ofta glömmer att äta eller mår illa av att äta. Och å andra sidan kan jag häva i mig otroliga mängder mat som sedan sabbar hela min rytm. Jag skulle göra vad som helst för att få tillbaks ett naturligt hungersystem!

Anmäl
2016-03-17 06:33 #10 av: sjukkatt

På mig har den aldrig försvunnit helt, men däremot så har själva "känslan" övergått från det där typiska kurrandet till starka olustkänslor som att det sitter något i halsen, kasst humör, svaghet och ibland händer det att jag känner viss smärta på vänster sida av kroppen från armhålan och ner längs revbenen.

Inte speciellt trevligt alls! Men jag får just nu hjälp och blir förhoppningsvis snart fri från det här eländet.

Den här sjukdomen är inget man ens vill önska sin värsta fiende!

Anmäl
2016-03-22 20:04 #11 av: Calcifer

När man hamnar i ketos brukar hungerkänslorna dämpas. Det är såklart inget man ska eftersträva, men om man äter under 800 kalorier om dagen så kommer man in i det. Jag har själv gjort det, men det var enligt läkares ordination då jag skulle göra en gastric bypass. Men HELT försvinner de inte.

"I think the problem with people like this is that
they're so stupid they have no idea how stupid they are."


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.