Kroppens signaler

Äter för lite

2017-07-21 06:16 #0 av: [Wijnja]

Väger 55 kg har vägt 67 kg nu har man ingen mens längre

Anmäl
2017-08-01 12:39 #1 av: yewi

Vad är det som har fått dig att ändra dina matvanor tror du? Har det hänt något i ditt liv? Har du börjat granska dig själv mer? Höga krav från dig eller omgivning? 

Du verkar vara medveten om att någonting kanske inte står rätt till och det att du inte längre får mens är en tydlig signal från kroppen att någonting är ur balans- i ditt fall rör det sig förmodligen om en för låg fettprocent.  Östrogenomvandlingen i kroppen är nämligen beroende av fettvävnad.

Jag hamnade själv i en ond spiral och gick ner mycket i vikt snabbt. Mig hjälpte det en hel del att läsa på om ämnet för att inse hur komplex kroppen är och hur gärna den vill vara i balans. Rubbar vi östrogennivån rubbas även nivån av signalsubstanser som påverkar hur vi mår osv. 
Nu kanske det inte hjälper dig och isåfall ber jag om ursäkt för mitt långa "rant", men du ska veta att det finns hjälp att få både av professionella och av människor som själva upplevt besvär liknande dina. 

Anmäl
2017-08-01 17:48 #2 av: [Wijnja]

För mycket krav

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.