Anhörig frågar

Har hon en ätstörning? Vad kan vi göra?

2019-04-24 05:18 #0 av: Linnéa.pl

Hej en kompis till mig går på adhd tabletter som gör att hon typ inte kan äta, men är hon utan så kan hon äta som en galning i bland men för de mesta dagarna så äter hon knappt även om hon inte tar tabletten. Det vi alltid lyckats få i henne är hennes favo choklad men de är ju inte hälsosamt. Förut tränade hon ca 8ggr pär vecka i konståkning och hon pratade glatt om de hela tiden men nu mera hör jag inget om konståkningen och hon har inte tränat på flera månader förutom på gymmet och hemma.

Men har pratat med henne om de, och hon förklarade att hon alltid har varit mullig och alltid mått dåligt av att se sig själv i spegeln. Men när hon såg hur vikten minskade så började bli nöjd och Överlycklig men går hon upp så rasar hela hennes värd och hon minskar maten ännu mer.
I julas svimmade hon 2 gånger pga näringsbrist men hon lyssnar ändå inte hon lyssnar bara på vuxenPsyk! Men dom värkar ju inte bry sig om hon håller på så här.
Frågade henne igår vad hon hade ätit på hela dagen då hade hon druckit ca 25ml drick yoghurt och ätit 1 macka på hela dagen.! Något måste vi kunna göra?? Snälla ge mig tips vad jag och hennes nära och kära kan göra så vi inte förlorar henne😢

Sorry om de blev rörigt men visste inte hur jag skulle kunna få de i en text. Den här texten är lika rörig som mitt huvud är pga allt de här.

Anmäl
2019-04-25 19:08 #1 av: Malin.s

Är inte så bra pä det här men kan försöka ge råd. Du kanske kan försöka ge henne nån näringsdricka med chokladsmak eller nått sånt eller kanske ta med olika mackor till henne och se om hon gillar nån och isåfall ge henne en sån varje dag.
Försök hitta nått som hon gillar och få henne att äta det.
Vet inte riktigt om det här men om det är nån bra idé men du kan försöka blanda i 1 exempel C-vitamin tablett i vatten och ge.
Försök även se till så att hon inte tränar.
Vet inte om det vart så bra eller inte men hoppas det blir bra.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.