Välkomna till Ätstörningar ifokus

Det här är en sajt som vänder sig till dig som är eller har varit sjuk i någon form av ätstörningsproblematik. Det är också en sajt för dig som är anhörig, familj eller vän till någon som är sjuk. Ätstörningar ifokus är en sida som kan skapa mer förståelse och kunskap om hur jobbigt det faktiskt är att leva med ätstörningar.

Ätstörningar är ett stort problem i vårt land. 4-5 % av alla kvinnor drabbas någon gång i livet av allvarliga ätstörningar. Den här sidan är till för att ge stöd, motivera och hjälpa personer som är sjuka till ett friskare liv. Den som är sjuk samt deras anhöriga kan ha många frågor. Detta forum finns till för att ni ska kunna få svar på ett par av dem.

Det här sajten skapade jag just därför att jag var i en sådan situation, jag hade många frågor som ingen kunde svara på. Efter att jag själv har varit sjuk i bulimi under flera års tid, vill jag hjälpa och stötta andra som har hamnat i samma situation som jag en gång var i. Att ta steget till en behandling är självklart tufft och ett stort steg att ta. Här inne är inga frågor för dumma och vi är många som förstår dig i din kamp.

På ätstörningar ifokus tas behandlingsalternativ upp, vägen till ett friskare liv och hur man når dit. Det finns chans för personer att träffas och skriva om sådant de annars håller inom sig. Det kan även hjälpa att träffa andra som någon gång har varit i en liknande situation som du nu har hamnat i. Här kan du även få kunskap och förståelse för vad en person som är sjuk i en ätstörning går igenom.

Vi är många som tänker som du. Förstå är ett laddat ord, jag tror inte att någon helt kan förstå någon annans vardag helt och hållet men här försöker vi förstå varandra, vilket kan räcka åtminstone en bit på vägen.

Vi finns alltid och du kan närsomhelst prata med oss

~ Ätstörningsproblematik kan skapa en känsla av ensamhet, här inne har du chansen att lätta på den känslan och diskutera kring ämnet ätstörningar ~

Varmt välkomen till Ätstöringar ifokus / Alltomhamstern, sajtvärd.